Aile Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Yeni bir aile arabası satın almak heyecan verici bir olaydır, ancak çeşitli seçeneklerin bulunması gözünüzü korkutabilir. Öncelikle, çeşitli araba modellerini araştırıp seçenekleri biraz daha daraltarak işinizi kolaylaştırın. Bütçenizi göz önünde bulundurun ve yaşam tarzınıza uygun seçeneklere bakın. Ailenizin durumuna ve ulaşım gereksinimlerine göre ne tür bir araba istediğinize karar verin.
Aile arabası seçerken aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz:
1. Yeni veya 2’nci El Araç Satın Alma Konusunda Karar Verin
Bütçeniz, yeni ve kullanılmış bir otomobil satın alma konusunda karar verirken en önemli husus olacaktır. 2’nci el arabalar genellikle daha iyi bir değer sunar ancak iyi durumda olmalarını sağlamak için bir uzman tarafından dikkatlice kontrol edilmeleri gerekir.
2. Araba İçin Bütçenizi Hesaplayın
Genel bir kural olarak, araç ödemeleriniz aylık maaşınızın en fazla yüzde 15’i olmalıdır. Bu yüzde size kira veya ipotek, yiyecek, fatura ve araç sigortası ödemeleri gibi diğer aylık giderlerinizi karşılamanız için imkan sağlar. Bütçenizden daha fazlasının bir araba almak için yetip yetmeyeceğini en az 1 aylık giderlerinizi takip ederek hesaplayın.
3. Araba İncelemesi Yapan İnternet Sitelerinden Yararlanın
Otomobil incelemesi yapan web sitelerini kontrol etmek, farklı otomobil modellerinin özellikleri, performansları, güçlü yönleri ve zayıf yönleri hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Otomobillerin nasıl ölçüleceğine dair geniş bir perspektif elde etmek için alıcılardan ve araç uzmanlarından gelen yorumları okuyun. Doğrudan araç sahiplerinden gelen yorumlar, bazı araçların potansiyel problemleri veya tehlikeleri hakkında daha objektif olabilir. Fiyatları karşılaştırmak ve hangi araç için alışveriş yapmanız gerektiği hakkında bir fikir edinmek için güvenilir araç incelemesi yapan web sitelerini ziyaret edin.
4. Otomobil Bayilerini İnternet Üzerinden Araştırın
Otomobil alışverişinin önemli kısmı, satın almayı veya kiralamayı seçtiğiniz bayi hakkında kaliteli bir deneyime sahip olmaktır. Puanları, istatistikleri ve alıcı deneyimlerini görmek için yerel araç satıcılarının çevrimiçi yorumlarını okuyun. Uzun ömürlü bir bayiliği tercih edin. Çünkü uzun ömürlülük genellikle kaliteli hizmetin ve müşteri memnuniyetinin bir işaretidir.
5. Yakıt Verimliliğini Göz Önünde Bulundurun
Yakıt yönünden tasarruflu bir araba istiyorsanız ve günde 20 km’den daha az bir mesafede yolculuk yapıyorsanız, hybrid bir araba mükemmel bir seçenektir. Düzenli olarak uzun mesafeler kat ediyorsanız, dört silindirli bir araç seçin. Daha az silindire sahip olmak, toplamda daha iyi yakıt tasarrufu anlamına gelir. Dizel yakıtla çalışan otomobiller, çok fazla otoyol sürüşü yapan kişiler için daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan bir seçenek olabilir; çünkü dizel araçların yakıtı benzinli araçların yakıtından daha ucuzdur.
6. Küçük Aile Arabalarını Tercih Edin
Karlı bir araba alışverişi yapmak istiyorsanız küçük bir aile arabası satın alın. Küçük otomobiller genellikle daha az yakıt tüketiyorlar ve bu da uzun vadede tasarruf etmenizi sağlıyor. Yaşam tarzınıza uygunsa ve ailenizin içine rahatça sığabiliyorsa öncelikle daha küçük bir araba kullanmayı tercih edin. Birçok küçük otomobilin sanıldığından çok daha ferah olduğunu unutmayın.
7. Mutlaka 4 Kapılı Bir Otomobil Satın Alın
Eğer çocuğunuz varsa 2 kapılı araç almaktan kaçının. Çocuklarınız varsa, yakın gelecekte çocuk sahibi olma niyetindeyseniz veya düzenli olarak arkadaşlarınız veya ailenizle seyahat ediyorsanız, 2 kapılı küçük bir arabanın yerine 4 kapılı bir araç kullanmayı tercih edin.
8. Mini Van ve SUV Araçlara Öncelik Verin
Geniş bir aileye sahipseniz büyük boyutlu bir minivan veya SUV alın. 4 veya daha fazla kişiyi düzenli olarak taşıyorsanız ve çok fazla bagaj alanına ihtiyaç duyuyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun büyük bir araç seçin. Bir minivan veya SUV, ikinci sıradaki bir koltuk ile donatıldığında 8 yolcu alabilir. Bazı büyük minibüsler 15 kişiye kadar taşıyabilir.
Aile arabası satın almadan önce fiyat karşılaştırması yapmayı ve mümkünse test sürüşü yapmayı ihmal etmeyin.
‘Çocuklarda Uyku Düzeni Sağlama’ başlıklı yazımız için buraya tıklayın.
‘Kardeş Kışkançlığıyla Nasıl Başa Çıkılır?’ başlıklı yazımız için ise buraya tıklayın.